نحوه محاسبه متراژ آپارتمان
با افزایش جمعیت، امروزه بیشتر ساختمان های ساخته شده در شهرها و شهرستان ها به صورت خانه هستند و خانه های سنتی با حیاط به ندرت دیده می شود. در چنین شرایطی افرادی که قصد خرید آپارتمان را دارند شرایط مختلفی مانند دسترسی ملک به جاده های اصلی، قرار نگرفتن در سیستم ترافیکی و وجود پارکینگ اختصاصی را در تصمیم گیری در نظر می گیرند.
در این میان مهمترین معیار در خرید آپارتمان متراژ آن می باشد. از آنجا که قیمت پرداختی برای آپارتمان با هر متر از سطح آپارتمان رابطه مستقیم دارد و به دلیل افزایش ناگهانی قیمت ملک در کشور ما در سال های اخیر این مشکل اهمیت دو چندان پیدا کرده است. موضوع دیگری که اهمیت توجه به متراژ آپارتمان را دو چندان می کند، تفاوت متراژ آپارتمان در پروانه ساختمانی با متراژ ذکر شده در سند یک برگی است که باید مورد توجه خریداران نوساز باشد.
مطلب پیشنهادی : بهترین گروه ساختمان سازی کرج
عوامل موثر در محاسبه متراژ آپارتمان
اولین موضوعی که در محاسبه متراژ آپارتمان و متراژ ساختمان باید مورد توجه قرار گیرد، نظرات مربوط به قوانین ساخت و ساز است. زیرا متراژ آپارتمان در رابطه با این قوانین تعریف می شود. این عوامل موثر عبارتند از:
- زیرساخت آپارتمان: زیرساخت مساحت هر طبقه یک آپارتمان می باشد.
- مساحت کل مسکن: مساحت کل مسکن مجموع سطح زمین و زیرزمین می باشد.
- تأسیسات مشاع یا مشاعات ساختمان به قسمت هایی از خانه گفته می شود که به مالک خاصی واگذار نمی شود و همه مالکان به میزان سهم خود حق استفاده از آن را دارند. پشت بام، حیاط عمومی و پله ها قسمت های مشترک خانه هستند.
- وسایل و قطعات مخصوص خانه: وسایل و قطعات و قسمت های مخصوص خانه است که در سند مالکیت خانه توضیح داده شده یا برای استفاده مالک یا مالکان ذی نفع تهیه می شود. پشت خانه و فضای داخل هر اتاق از خانه نمونه هایی از قسمت های خصوصی خانه هستند.
نحوه محاسبه متراژ ساختمان با توجه به شکل هندسی
نحوه محاسبه متراژ ساختمان با استفاده از کفپوش
نکات مهم در نحوه محاسبه متراژ آپارتمان
1. قبل از اندازه گیری باید فضای خصوصی و مشترک را جدا کنید. این تفکیک طبق قوانین اداره ثبت انجام می شود.
2. مکان هایی مانند راهروها، پله ها، راهروهای زیرزمینی خارج از محوطه های خصوصی، مکان هایی که پله ها به درب پشت بام ختم می شوند، پله های فرار و پله های ایمنی، پارک و باغ عمومی، حیاط خلوت، اماکن عمومی در نظر گرفته می شوند. علاوه بر این، پاساژ سرد و عبور لوله گرمایش داخل ساختمان، انبار، پذیرایی، سالن اجتماعات، دستگاه آسانسور و مکان آن، اتاق نظافت، چاه و فضاهای ورزشی مانند استخر، سونا، جکوزی. و یک سالن ورزشی و پشت بام.
3. قسمت های داخلی آپارتمان مانند: اتاق، آشپزخانه، حمام و…، بالکن روباز و تراس پشت بام، پارکینگ و انباری اختصاصی بخشی از فضای ساختمان می باشد، در نتیجه در محاسبه زیربنا باید به آنها توجه شود.
4. در صورتی که دیوارها بین دو واحد نصب شوند، درز محسوب می شوند. اما در صورت مجاورت با قطعات مشترک باید جزء مفروضات در نظر گرفته شود و در محاسبه مبنای آن واحد لحاظ شود.
5. نورگیر در محاسبه متراژ ساختمان در نظر گرفته نمی شود و باید از مساحت زیربنا کسر شود.
6. در آپارتمان های دوبلکس متراژ هر طبقه به صورت جداگانه محاسبه و جمع آنها به عنوان زیربنای ساختمان اعلام می شود. علاوه بر این در این آپارتمان ها پله های بین دو طبقه طبقه پایین در نظر گرفته می شود.
7. انبار خصوصی ساخته شده در زیر پله در صورتی جزء ساختمان محسوب می شود که ارتفاع آن حداقل 8 متر باشد و دیگری طبقه مشترک محسوب شود.
نتیجه گیری
آدرس : فردیس، بلوار بیات غربی، ابتدای بلوار ۴۴ متری امام خمینی، روبروی پارک تندرستی، خیابان رجایی غربی